Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки заяви, че БСП не може да разчита на подкрепата му

БСП внеся вот на недоверие за здравеопазването без консултации с другите партии

| обновено на 03.10.18 в 18:30
Крум Зарков
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица "БСП за България" ще внесе вота на недоверие в сферата на здравеопазването, обяви в кулоарите на парламента депутатът Крум Зарков. Консултации с останалите политически сили няма да бъдат правени. Мотивите ще бъдат написани от експертите в парламентарната група на социалистите.

“Няма да правим консултации. Ще внесем ясни мотиви, ще внесем и нашата алтернатива за друг вид система на здравеопазване и всеки, който се разпознае в тях е добре дошъл да ни подкрепи. Успешен ще е вот, в който стане ясно, че ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел на здравеопазване, а вместо това предлагат да се наливат пари в една система, която всички констатират, че е пробита. Успешен ще бъде вот, в който също така ясно прозвучи, че има път напред, че има друга алтернатива. Това е успешен вот, математическите изчисления не ни интересуват“, поясни Зарков.  

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки заяви, че БСП не може да разчита на подкрепата му:

“Не считам, че това е момента за създаване на хаос в държавата, така че е много вероятно да не го подкрепим“, коментира Марешки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Мустафа Карадайъ: Все още не сме търсени за консултации за вот на недоверие

Парламентарната група на ДПС не е търсена от социалистите във връзка с искания от тях вот на недоверие по темата "Здравеопазване". Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, като по думите му, преди да са известни мотивите е рано да се говори за..

публикувано на 03.10.18 в 12:54
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47