В Севлиево започва празникът на тиквата

Снимка: БГНЕС

В Севлиево днес започва традиционният празник на тиквата. Кулинарни състезания, конкурси, демонстрации и културни прояви предвижда програмата до неделя, когато е Петковден - денят на Севлиево.

Повече от 10 години празникът на тиквата събира жителите на Севлиево и гости на страната.

В града, спечелил името Тиквенбург, майстори-готвачи ще се състезават в приготвянето на специалитети с тиква и ще предложат крем супа на посетителите. домакините ще нарежат тиквеник, който ще надхвърля 280 метра.

Кулинарните изкушения ще бъдат поднесени в съботния ден, а днес професионалисти и любители ще демонстрират пред публика изкуството за гравиране на фигури върху плодове и зеленчуци.

По-късно ще бъде показана изложба на тикви с причудливи форми и експонати с гигантски размери на производители от страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47