ДПС и "Воля" поискаха оставката на Валери Симеонов

| обновено на 24.10.18 в 16:04
Мустафа Карадайъ, ДПС
Снимка: БГНЕС

В Народното събрание от ДПС и партия "Воля" поискаха оставката на Валери Симеонов. По-рано мнозинството отхвърли искането на БСП за изслушване на вицепремиера.

Според ДПС техните предупреждения са били неглижирани. Проблемът не е само политически, а морален и цивилизационен. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предупреди:

"Или си отива един вицепремиер, или си отива цялото правителство, или позорът е за цялата държава. Ако този вицепремиер не си отиде от властта, ние от ДПС ще предприемем последващи политически действия, за да защитим демокрацията, да реанимираме държавността, да спасим България".

Според Мустафа Карадайъ Валери Симеонов се е превърнал във воденичен камък за правителството, тъй като в цивилизованите страни си отива само правителството, а не един човек.

Драгомир Стойнев от БСП посочи:

"Валери Симеонов е продукт на един маниер в политиката, който превърна институциите на държавата в противници на народа. Тук имаме израз на държавен цинизъм по отношение на гражданите."

От ГЕРБ са категорични, че следват ясна управленска програма, а случващото се в коалицията още веднъж доказвало, че има прозрачност. Цветан Цветанов коментира:

"Да, действително всяко едно управление има и своите проблеми. Да, действително всяко едно управление има и своите различия, но точно това показва, че това правителство няма задкулисие, защото всичко излиза наясно и всички тези различия дори стават публични. И това, което направи днес вицепремиерът Валери Симеонов е да се извини на всички тези, които са се почувствали засегнати и това, което направи и премиерът на страната преди няколко дни, също да се извини от името на цялото правителство и днес коалиционният съвет, който имахме, е действително да направим това, което може да ни направи по-силни и да продължим в четиригодишния си управленски мандат".

Като трудна от морална гледна точка определи вицепремиерът Томислав Дончев ситуацията около вицепремиера Валери Симеонов:

"Трудна ситуация, не само от политическа, а и от морална гледна точка. Ролята на политиците е да създават цели, да генерират послания, които обединяват хората и ги карат да гледат в една посока, а не да създават линии на разделение."

Партия "Воля" настоява за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Председателят на партията Веселин Марешки припомни:

"Абсолютно категорично заставаме зад справедливото искане на българския народ за оставката на тези хора, които си позволяват да се държат по този начин. Странното само, което забелязваме в случая, е, че единственият човек, който застана в защита на Валери Симеонов в борбата му срещу хората, родителите на децата с увреждания, беше другият вицепремиер Каракачанов."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47