БЧК - Пазарджик ще обучава ученици как да действат при наводнения

Снимка: БТА

БЧК в Пазарджик ще обучава ученици как да действат при наводнения. Проектът е под наблюдението на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР.

Обучението ще обхване ученици от 6-ти до 12-ти клас. Те ще придобиват умения не само как да пазят себе си, но и да оказват първа долекарска помощ при инциденти, свързани с наводнения и последващи кризи. Ще се показват модели на поведение до идването на специализираните спасителни екипи.

Целта на проекта е да се повиши капацитетът на национално ниво за действия при наводнения, чрез създаването и развитието на необходимата инфраструктура и методологическа рамка за подготовка на населението за защита и реакция при наводнения. Поетапно обучението ще обхване всички училища в региона. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47