Австрийското председателство с три предложения за смяната на времето в ЕС

Снимка: архив

Австрийското председателство даде три предложения за решаването на въпроса със смяната на времето в ЕС - срокът да бъде удължен до 2021-ва година, Европейската комисия да номинира координатор, който ще се занимава с хармонизирането на смяната между страните-членки, както и да бъде въведена предпазна клауза, която би позволила да се отстранят оставащите проблеми, които предизвикват загриженост. Това стана ясно след неформалното заседание на министрите на транспорта в австрийския град Грац.

Повечето страни подкрепят идеята смяната на времето да спре, като само три са против - Португалия, Гърция и Великобритания. Кипър, Холандия, Ирландия, Франция и Дания все още нямат позиция по въпроса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47