За 9 месеца в Ловеч са съставени над 4600 акта от Пътна полиция

Снимка: Радио Шумен

За първите девет месеца от годината Пътната полиция в Ловеч е съставила над 4600 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата. Това е с почти 30 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година.

Комисар Светослав Шишийски посочи, че за установени нарушения по пътищата в областта са наложени близо 20 300 глоби с фиш, което е с над 5800 повече от миналата година:

„6 790 са само за превишена скорост. За алкохол и наркотици имаме установени 273 нарушения, а за неправоспособност 291 издадени наказателни постановления“, каза той.

Светослав Шишийски допълни, че от началото на годината в областта са станали 173 тежки пътно –транспортни произшествия, при които са загинали 15 и са ранени 230 човека.

Само през миналия месец при тежки катастрофи, които са станали в региона, са загинали трима души и са ранени 19.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47