Гласуват доклада, който ще доведе до намаляване на таксите за банкови преводи в евро в България

Ева Майдел- евродепутат
Снимка: Олга Добрева

Очаква се депутатите от Комисията по парични и икономически въпроси в Европейския парламент да гласуват доклада на евродепутата Ева Майдел, който ще доведе до намаляване на таксите за банкови преводи в евро в България.

В момента те са едни от най-високите в ЕС и вероятно ще спаднат драстично, ако комисията даде зелена светлина на документа.
"С регламента, по който съм докладчик, ще ограничим банките да използват такси за преводи в евро, равни на тези за вътрешните преводи в лева“, заяви преди време Майдел.

При положително развитие регламентът ще влезе в сила през първата половина на 2019 г.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47