Няма напредък по преговорите по Брекзит

| обновено на 12.11.18 в 14:55
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няма напредък по преговорите по Брекзит. Това стана ясно след днешния Съвет „Общи въпроси“ по чл. 50, в който заседават министрите по европейски въпроси на страните членки.

Остава нерешен въпросът за избягване на твърдата граница между Ирландия и Северна Ирландия. Министрите са подчертали необходимостта работата да продължи на всички нива, в това число и за всякакви възможни сценарии. 

Преговорите относно Брекзит продължават на политическо ниво в самата Великобритания, където обаче не беше насрочена среща на кабинета на Тереза Мей.

Според „Индипендънт“ предвиденото специално заседание е било отменено от Мей заради критиките, включително в нейната Консервативна партия, срещу предложения от нея план за напускане на Европейския съюз. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47