Тимерманс: Пенсионираните съдии от Върховния съд на Полша са върнати на работа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пенсионираните съдии от Върховния съд на Полша са върнати на работа в изпълнение на решението на Съда на ЕС – това заяви заместник-председателят на ЕК, отговарящ за върховенството на закона Франс Тимерманс след края на Съвет „Общи въпроси“. Тимерманс добави:

"Разбира се, Европейската комисия остава на разположение на полското правителство за продължаване на диалога. Аз вярвам, че можем да го възстановим".

Съдът реши, че страната трябва веднага да прекрати прилагането на новия закон, който принуждава някои от съдиите от Върховния съд да се пенсионират преждевременно и да възстанови на работа онези, които вече са напуснали институцията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47