Йордан Цонев: Забавянето на закона за медиите е минус

Йордан Цонев
Снимка: БГНЕС

Като обективен и добър за нашата страна определиха от парламентарната група на ДПС доклада на Европейската комисия за България. Според ДПС добрата оценка се дължи и на работата на опозицията, която активно участва в дебата. Принос има и Висшия съдебен съвет и създадения нов антикорупционен орган. Особено внимание трябва да се отбележи на критиките в доклада за прозрачността на медийната среда. Според Йордан Цонев, забавянето на закона за медиите е минус.

"Доклад от началото на прилагането на този механизъм и докладите, които се правят по него. Напредъкът е очевиден. Нещата, които са казани вътре, са наистина верни за страната. Радостен е фактът, че той е предпоследен все пак. Дано наистина да остане предпоследен, защото всички виждаме първо, че напредъкът на страната е достатъчно голям по процесите и секторите, които се наблюдават, а и механизмът вече е доста изчерпан като възможност за въздействие".

От ДПС не коментират казаното от президента Румен Радев относно състоянието на демокрацията у нас. Те заявиха, че подкрепят протестите и припомнят, че първи те са поискали оставката на вицепремиера Валери Симеонов. ДПС обаче не е организатор на протестите, добавиха от парламентарната група.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47