Протести имаше в Сливен, Стара Загора и Кюстендил

Протести срещу цените на горивата и ниския жизнен стандарт имаше в редица градове

Протестът на майките на деца с увреждания премина днес като автошествие в София

| обновено на 16.11.18 в 18:45
Снимка: БТА

Протестът на майките на деца с увреждания в София премина днес като автошествие до Горубляне и обратно към сградата на МС.

Освен традиционното искане - оставката на вицепремиера Валери Симеонов, те изразиха и недоволството си от изказването на депутата от НФСБ Петър Петров, който предложи децата с увреждания да бъдат настанени в домове, за да може майките им да работят.

„Да кажем на този г-н Петър Петров, който отново ...и ни обиди, значи това ни дава още по-голям стимул. И ние ще сме тук, защото не може всеки, които реши да се изказва върху нашите деца къде да ходели, в дом или не“, каза една от протестиращите.

Протести срещу цените на горивата и ниския жизнен стандарт бяха организирани тази вечер в редица градове на страната.

В Стара Загора акцията се провежда за шести пореден път. Протестът е мирен и не предвижда гражданско неподчинение. Участниците се солидаризират и с искането за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

В Сливен протестът е без разрешение от кметството. Движението няма да бъде блокирано, но ще бъде затруднено чрез непрекъснато пресичане на пешеходни пътеки.

Протест имаше тази вечер и в Кюстендил.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47