Радев: Българите ще имат достоен живот, когато възпитат политиците си да живеят само от заплата

Снимка: www.president.bg

Според президента Румен Радев една от причините за протестите е, че българите не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си.

Среща между президент и премиер, според Румен Радев, ще има тогава, когато управляващата коалиция, водена от Бойко Борисов разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на срива на чуждите инвестиции и за постигане на икономически ръст, с който страната ни да навакса изоставането от държавите от Централна и Източна Европа.

„Нали не очаквате, че ще разговаряме и обсъждаме 4-годишната програма на кабинета Борисов 3, която изведе хората на улицата“, каза Радев.

Президентът коментира и предложението на лидера на БСП за намаляване на депутатските заплати. Увеличаването на заплатите на политическия елит, според Радев, е оправдано, само ако е обвързано с тяхната дейност за реалното повишаване на благосъстоянието на българите.

„Такива тенденции засега няма. И още нещо - една от причините според мен българските граждани да бъдат днес по улиците е и това, че те не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си. Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47