Каракачанов вижда проблеми в "Обединени патриоти" заради номинациите за евролистата

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов вижда проблеми в коалицията „Обединени патриоти“. Според него фактът, че депутатите от „Атака“ са бойкотирали избора на нов вицепремиер, е индикация, че има напрежение при номинациите за евролистата.

Красимир Каракачанов поясни, че по време на заседанието на „Обединени патриоти“ въпрос за неговата оставка не е поставян.

„Има проблеми, вчера сме си говорили четири часа. Той (Волен Сидеров - бел. ред.) зададе въпроса по следния начин на господин Симеонов – „ще бъдем ли заедно на евроизборите“. И Симеонов каза – „след толкова много оплюване от твоя страна, аз трябва да говоря с моето ръководство дали са съгласни да бъдем заедно на евроизборите“. Персонално не е обсъждано дали ще бъде той, друг, трети, пети или сегашният евродепутат. Избирателите още в деня на изборите на 26 март, ако не ме лъже паметта, 2017 година подредиха нашата коалиция от 27 депутати – 11 от ВМРО, 9 от НФСБ, 7 от „Атака“. Няма основание да се сърди. Това е нещо, което отдавна се е случило“.

Каракачанов коментира новоизбрания приемник на Валери Симеонов - Марияна Николова, като подчерта, че най-важна е работата за демографската политика: 
 

„Ние ще бъдем поредното правителство, което няма да е направило нищо и ще продължава да наблюдава как нацията ни отива към стопяване, изчезване. Затова тук разчитам на госпожа Николова да бъде изключително енергична. Имаме изработена програма, но трябва много по-сериозно, настъпателно, да се работи по тази тема. Ние говорим за икономика, хората говорят за високи доходи. Какви високи доходи, когато се оказва на практика, че в България няма кой да работи. Да правим внос на хора от Африка, Азия, от третия свят, или да правим политика, с която да стимулираме етническите българи от бившия Съветски съюз и околните държави около нас да се преселят в България? Аз съм за второто“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47