Румен Радев: Да си адвокат е обществена мисия

Президентът Румен Радев говори в Народния театър „Иван Вазов“ на тържественото отбелязване на 130-ата годишнина от приемането на първия Закон за адвокатите в България.
Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Да си адвокат е обществена мисия, която се отстоява от хора със свобода на мисълта и на духа. Това посочи президентът Румен Радев, който участва днес в отбелязването на 130-ата годишнина от приемането на първия Закон за адвокатите в България.

„В днешното сложно време, в което законността е поставена на изпитание, все повече нараства ролята на адвокатурата, на потвърждаването на закона, на справедливостта и отстояването на правата“, каза държавният глава.

„Затова да си адвокат не е просто свободна професия, а обществена мисия, която се отстоява от хора със свобода на мисълта и на духа. Вашият професионализъм и вашата съвест често са последната преграда пред беззаконието“, посочи Румен Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47