Президентът Радев предупреди властта, че няма да получи индулгенция от скандалите, в които го въвлича

Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заяви днес, че зачестилите пътно-транспортни скандали, в които се въвлича семейството му, няма да бъдат индулгенция на управляващите за техните безобразия.

„Тези зачестили пътно-транспортни скандали, раздухвани, в които се въвличат моето семейство, няма да станат индулгенция на управляващите за техните безобразия. Това може да има някакъв временен ефект да се скрие разлома между управляващите и обществото, но това няма да трае дълго“, каза той пред журналисти.

Това може да има някакъв временен ефект и да се скрие разломът между управляващите и обществото, но това няма да трае дълго, подчерта Румен Радев.

Държавният глава беше категоричен, че в случая, когато ескортиращ автомобил от неговата охрана е участвал в леко пътно-транспортно произшествие, екипът е действал изцяло според разпоредбите на закона и инструкциите за НСО.

„Но може би ви прави впечатление, че много зачестиха тези ситуации? Спомняте си режисурата в Харманли, която целеше да изкара моя баща автохулиган. Да добавим и последните случаи. И винаги, всеки път в тези ситуации има някакво видео, което се пуска в мрежите – или от общински камери при грубо нарушение на правилата за работа с подобна информация и нейното съхранение, или от случаен свидетел с интересно минало. Мобилизират се министри да се хвърлят по студията, нагнетява се медийна истерия. Сами можете да отгатнете кой е поръчителят на тези суперпродукции“, посочи още президентът Румен Радев.

Помолен да коментира позицията на министър-председателя, според когото чуждестранните инвестиции в страната бележат ръст, държавният глава припомни многократно направените констатации от Българската стопанска камара и други организации у нас за драстичен спад в чуждестранните инвестиции през последните години. 

„Споделят ги и представителите на чуждестранния бизнес, с които се срещам редовно. Определено има разлика между пропагандата в медиите и реалната ситуация на живота в България. Точно заради това хората протестират и тези протести няма да спрат, не защото медиите не ги показват, а защото техният корен е в бедността и несправедливостта“, подчерта президентът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47