МВР проверява сигналите за побой над 17-годишен младеж в Сандански, от БСП питат превишили ли са полицаи правата си

| обновено на 27.11.18 в 21:57
Снимка: БГНЕС

Областната дирекция на МВР в Благоевград проверява дали е упражнено насилие над 17-годишен младеж при инцидент в Сандански от 23 ноември вечерта, въпреки че предполагаемият потърпевш не е подал жалба, съобщи старши комисар Николай Хаджиев.

По информация от полицията младежът е криминално проявен за кражби и наркотици.

Полицията описва инцидента като хулиганска проява на група младежи-джудисти, които са били на спортен лагер в Сандански. Заради буйната реакция на младежите по повод забележка, едно от момчетата е било отведено в полицията, където продължило да се държи агресивно. Срещу него е образувано бързо производство за дребно хулиганство и съдът му е наложил мярка надзор от Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
"При проверката се оказва, че някои от лицата са с криминални регистрации за престъпления против собствеността и ползване, държане и разпространение на наркотични вещества. В процес на изясняване на тези факти и обстоятелства едно от лицата продължава с агресивното си поведение и не се подчинява на разпорежданията на полицейския орган, в резултат на което то е задържано и отведено в Районното управление в град Сандански", обясни заместник главният-секретар Георги Арабаджиев. 

БСП изрази съмнения за полицейски тормоз и превишаване на правата от страна на РПУ-Сандански и настоя за пълна проверка на инцидента.

От левицата са получили сигнал от Конфедерацията за защита на правата на децата за инцидент в петък вечер в Сандански, където четири деца – на 17 и 13 години, влизат в конфликт с цивилен полицай, който в момента не е бил на работа. След около пет минути пристигат три полицейски коли и пребиват едно от децата.

„Разбрах, че детето със сигурност се е държало предизвикателно, но със сигурност не е налитало на бой. Каквото и да е направило това дете, то можеше да бъде арестувано, за да бъдат приложени всички законови мерки срещу него. Тук става дума за над 20 рани, които съдебният лекар всъщност е отбелязал“, заяви депутатът Антон Кутев.

От БСП питатаха има ли превишаване на правата на полицаите и какви мерки МВР ще предприеме.

„Факт е, че според разказите на децата детето е било бито веднъж пред тях самите. Те самите имат и малки клипчета и записи на част от случващото се. Така след това този 17-годишен младеж е бил бит и в самото районно“, допълни Кутев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47