Извънредни 135 хиляди лева за покупка на минерална вода за училищата в Хасково

Общинските съветници в Хасково гласуваха допълнителни 135 хиляди лева за покупка на минерална вода за училища, детски градини и социални заведения.

В Хасково водата е негодна за пиене от близо две години, заради завишени норми на уран. 

От началото на годината досега общината е похарчила над 200 хиляди лева за бутилирана минерална вода

Държавата отпусна близо 2 000 000 лв. за нови кладенци, по които да потече чиста вода. Резултати обаче няма, посочи председателят на групата съветници на ГЕРБ Антон Иванов и упрекна общинската администрация в бездействие:

"Главна вина затова, че те пият вода от бутилчици носи, естествено, община Хасково. Защото от май 2017 година, досега, не успя да направи 8 кладенци и два водопровода", каза той.

Новите съоръжения трябваше да бъдат готови в края на този месец.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47