Петкова: Втората тръба на "Турски поток" ще мине през България

Снимка: БГНЕС

Втората тръба на "Турски поток" ще премине през България, увери министърът на енергетиката Теменужка Петкова в Народното събрание. Тя потвърди и за официално съобщение, получено от “Газпром“, за участие в пазарния тест, който "Булгартрансгаз" ще обяви в началото на декември.

Това, че "Газпром експорт" официално оповести, че ще резервира такъв капацитет, разбира се, при съобразяване с условията, които ще обяви "Булгартрансгаз", показва, че потокът, който ще мине през така наречената втора тръба от "Турски поток", на практика ще мине през България, каза министър Петкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

“Газпром“ планира резервиране на газови мощности през България

Руският концерн “Газпром“ планира да участва в процедурата за резервиране на мощности по проекта за разширяване на националната газотранспортна мрежа на България, изпълняван от компанията “Булгартрансгаз“. Това се посочва в съобщение на газовия..

обновено на 30.11.18 в 15:22
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47