Русия частично отвори достъпа до украински пристанища на Азовско море

Украински боен кораб и влекач на пристанището в Керч, полуостров Крим, след като бяха заловени от руските гранични сили и ескортирани до там.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия частично е отворила за достъп украинските пристанища на Азовско море. Това съобщи украинският министър на инфраструктурата Володимир Омелян, цитиран от Ройтерс.

По думите му, пристанищата Бердянск и Мариупол частично са отворени за достъп, движението е отчасти възстановено и плавателните съдове преминават през входа и изхода на Керченския проток към украинските пристанища.

Напрежението между Москва и Киев се покачи, след като руски гранични служби задържаха украински военни кораба в района на Керч.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47