В Международния ден на доброволчеството президентът връчи годишните награди в конкурса "Доброволческа инициатива"

Снимка: БГНЕС

В Международния ден на доброволчеството, който отбелязваме днес, бяха връчени годишните награди в конкурса „Доброволческа инициатива“. Фондация „Нашите недоносени деца“ бе отличена за изработването на покривала за кувьози в неонатологични отделения. Сдружението „Планини и хора – асоциация на планинските водачи в България“ получи награда за проекта „Обновяване на заслон „Кончето“ в Пирин". Домакин на церемонията бе президентът Румен Радев:

"Успехът невинаги означава да си направил нещо за себе си. По-скоро успехът се измерва с онова, което си сторил за другите, а голямото постижение е подадената ръка и преодоляването с общи усилия на даден обществен проблем. Във времена на упадък на морални ценности и на разединение с вашия пример увличате другите около общественозначими каузи. Именно затова тази инициатива днес е безценна".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47