Три случая на вирусен хепатит са регистрирани в Пернишка област

Снимка: БГНЕС

Три случая на вирусен хепатит са регистрирани в област Перник през изминалата седмица. Болните са от Земен, Перник и село Рударци и се лекуват в инфекциозно отделение на Пернишката болница и в Специализираната болница по инфекциозни и паразитни болести „Проф. Иван Киров“ в София. 

Няма епидемична връзка между случаите, съобщиха от РЗИ. 

На общопрактикуващите лекари са връчени предписания за предприемане на необходимите противоепидемични мерки за предотвратяване разпространението на заболяването. Контактните лица са поставени под наблюдение в рамките на инкубационния период.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47