АБВ иска оставката на външния министър Екатерина Захариева

Екатерина Захариева
Снимка: БТА

От партия АБВ искат оставката на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Според заместник- председателя на партията Любомира Ганчева, първият ни дипломат трябва да се оттегли, защото води безрезултатна политика.

„Поради безбройните провали и неадекватност на външната ни политика, поради агресивното ѝ поведение към наши стратегически партньори, поради своеволието по опасни за България въпроси“, каза Ганчева, обяснявайки мотивите за исканата оставка.

От АБВ се обявиха срещу разполагането на ракети на НАТО на територията на България.

Председателят на АБВ Румен Петков заяви още, че „в Черно море има достатъчно НАТО“.

„Ако Украйна държи да води стъпки и действия за присъединяване, в Черно море имаме Турция, втората армия в НАТО, имаме България, имаме Румъния. Какво диктува да идва американски кораб тук“, добави той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47