Полицията в Сливен разби нарколаборатория

Сградата, в която е функционирала нарколабораторията
Снимка: Стоян Радев

Лаборатория за отглеждане на канабис бе разбита от полицията в центъра на Сливен. Иззети са 556 стръка канабис, 100 грама суха листна маса  и са арестувани двама мъже. Те не са криминално проявени. Районната прокуратура им наложи 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. Сред арестуваните е и непълнолетно момиче.

Помещението, в което е отглеждана марихуаната се намира в мазето на офис сграда в центъра на града, на около 50 метра от входа на съда. Според заместник-директорът на Областната дирекция на МВР комисар Иван Русев това е най-модерната лаборатория за отглеждане на канабис, разкривана през последните пет години в Сливен.

"Доста сериозна сума се изисква, за да оборудваш такава лаборатория и доста сериозна организация се изисква, за да я запазиш и във тайна да го кажа."

Мазето се осветявало и отоплявало с крадено електричество, което не е минавало през електромер, с цел да не бъде засечена голямата консумация на енергия и да не бъде разкрита лабораторията.

"Те се свързват след електромера. Крадат ток."

Вероятната пазарна стойност на наркотика е между 200 и 300 хиляди лева. Предстои на двамата задържани да им бъде наложена постоянна мярка задържане под стража.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!