Мохамед Халаф

Мохамед Халаф за атентата в Сарафово: Всички следи водят към "Хизбула"

В понеделник Специализираният наказателен съд ще произнесе присъдите си по така нареченото дело "Сарафово". Вчера прокуратурата поиска доживотен затвор без замяна за двамата задочно подсъдими - ливанците Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан...

публикувано на 18.09.20 в 11:28

Защитава ли правата на гражданите законодателната промяна за частните съдебни изпълнители?

Частните съдебни изпълнители да могат да събират задълженията на длъжниците преди да се е стигнало до съдебно производство. Законодателното изменение предстои да бъде обсъдено и гласувано на второ четене в Народното събрание, но вече има и..

публикувано на 17.09.20 в 14:30
Снимката е илюстративна.

Изцяло е потушен пожарът край село Граничар

Изцяло е потушен пожарът край средецкото село Граничар . Това съобщи за БНР-Бургас кметският наместник Пенчо Пенчев.  Припомняме, че четири дни продължиха гасителните действия на пожара, който възникна между землищата на средецките села Граничар, Кирово и..

публикувано на 17.09.20 в 10:41

Христиан Митев: Промените при частните съдебни изпълнители ще облекчат съдилищата и длъжниците

Частните съдебни изпълнители да могат да събират задълженията на длъжниците преди да се е стигнало до съдебно производство. Законодателното изменение предстои да бъде обсъдено и гласувано на второ четене в Народното събрание. По този начин ще се..

публикувано на 17.09.20 в 09:03

Делото за атентата на летище Бургас е на финална фаза

На финална фаза е делото за атентата на летище "Бургас" в квартал "Сарафово", при който на 18 юли 2012 година атентатор - камикадзе взриви автобус с израелски туристи. Загинаха българският шофьор Мустафа Кьосев, петима израелци и самият извършител. Ранени..

публикувано на 17.09.20 в 08:38

Екстрадират в Гърция българин обвинен в трафик на мигранти

Апелативен съд – Бургас потвърди предаването на Христо Пенев на Гърция. Мъжът, който е с българско и турско гражданство, се издирва по Европейска заповед за арест. Той е обвинен, че е оказвал помощ за незаконното влизане и пребиваване на мигранти на..

публикувано на 16.09.20 в 14:45

Председателят на Общинския съвет в Царево обвинена в конфликт на интереси

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество  установи конфликт на интереси по отношение на Таня Янчева, председател на Общинския съвет в Царево. Като общински съветник, тя е и председател на..

публикувано на 16.09.20 в 12:47

Магазини в Слънчев бряг продавали дрехи менте

Дрехи и изделия с лого на световни марки са иззети от търговски обекти в Слънчев бряг след операция на служители от отдел „Икономическа полиция“, Главна дирекция „Национална полиция” и техни колеги от ОДМВР - Бургас. В четири търговски обекта на..

публикувано на 16.09.20 в 11:37
архив

Към момента продължават гасителните действия на пожара в село Граничар

Трети ден продължават гасителните действия на пожара, който възникна между землищата на средецките села Граничар, Кирово и  Белеврен. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 16.09.20 в 09:42

Задържаха момиче за притежание и отглеждане на марихуана

18-годишно момиче е задържано в местността „Шилото” край бургаския к-с „Меден Рудник”, съобщи полицията. При обиск в обитаваната от нея къща в местността, са намерени и иззети електронна везна, саморъчно свита цигара със суха тревна маса, както и..

публикувано на 16.09.20 в 09:29