Канцлерът на Германия Ангела Меркел пожела успех на националния отбор на световното първенство по футбол

Канцлерът на Германия Ангела Меркел пожела успех на националния отбор на световното първенство по футбол

Канцлерът на Германия Ангела Меркел пожела успех на националния отбор   на световното първенство по футбол в Бразилия. В неделя тя заминава за Южна Америка, включително за да подкрепи отбора на страната. С визитата си, от една страна, искам да..

публикувано на 14.06.14 в 22:19
Бекенбауер отложи пътуването си до Бразилия

Бекенбауер отложи пътуването си до Бразилия

Франц Бекенбауер отложи плановете си да пътува до Бразилия за финалните мачове от Мондиал 2014, след като ФИФА забрани на германската легенда да се занимава с футбол в продължение на 90 дни. Причина за наказанието са отказите на Бекенбауер да..

публикувано на 14.06.14 в 21:38
Колумбия оглави класирането в трета група след 3:0 над Гърция

Колумбия оглави класирането в трета група след 3:0 над Гърция

Колумбия оглави класирането в трета група на световното първенство по футбол , след като се наложи с 3:0 над Гърция. В следващия мач се срещат отборите на Кот Д'Ивоар и Япония, които ще определят най-големия съперник на южноамериканците в..

публикувано на 14.06.14 в 21:34
Чезаре Прандели - наставник на Италия

Англия – Италия е гвоздеят в днешната програма на световното в Бразилия

Четири срещи от Световното първенство по футбол са предвидени в днешната програма. От 19 часа в 3-та група е двубоя Колумбия - Гърция . От 22 часа в 4-та група е срещата Уругвай - Коста Рика , а час след полунощ Англия излиза срещу Италия. В 04.00..

публикувано на 14.06.14 в 17:34
Чили тръгна с очаквани 3 точки на световното

Чили с очаквана победа на старта световното - 3:1 срещу Австралия

Отборът на Чили започна с победа участието си на Мондиала, след като се наложи с 3:1 над състава на Австралия в мач от втора група. Алексис Санчес и Хорхе Валдивия вкараха два гола за чилийците в първите 15 минути, а Жан Босежур довърши..

публикувано на 14.06.14 в 11:48
Робен и ван Перси развинтиха Испания

Холандия развенча световния шампион Испания с 5:1, Ван Гаал изработи Дел Боске

Световният шампион Испания претърпя срамно поражение с 1:5 от Холандия в първия мач от втора група на Мондиала на стадиона в Салвадор де Баия. Мачът бе повторение на финала от световното първенство през 2010 в ЮАР, като сега "лалетата" си върнаха..

публикувано на 14.06.14 в 00:12
Мексико-Камерун

Мексико надигра Камерун с 1:0 на световното първенство и се изравни с Бразилия в класирането

Футболистите на Мексико надиграха състава на Камерун с 1:0 във втората среща в първа група на световното първенство в Бразилия. По този начин мексиканците се изравниха с домакина Бразилия начело във временното класиране в първа група с по 3 точки. Отборите..

публикувано на 13.06.14 в 22:40
ФИФА: Имаше дузпа за Бразилия

ФИФА: Имаше дузпа за Бразилия

Дузпата за Бразилия срещу Хърватия , вкарана от Неймар за 2:1, беше отсъдена правилно от главния съдия, категорична е Международната футболна асоциация (ФИФА) в своята официална позиция. Наказателният удар предизвика полемики, след като..

публикувано на 13.06.14 в 21:24
Нико Ковач

Нико Ковач: Това е скандално, още сега да дават купата на Бразилия

Селекционерът на Хърватия Нико Ковач бе изключително недоволен от дадената дузпа от японецеца Юичи Нишимура, с която Бразилия поведе в резултата, в първата среща от 20-ото световно първенство. Ако това е дузпа, не трябва повече да играем футбол. Нека да..

публикувано на 13.06.14 в 09:22
Луис Фелипе Сколари

Луис Фелипе Сколари: Бяхме фантастични, съдията е прав

Селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари остана много доволен от играта и победата на своите футболисти срещу Хърватия в 3:1 Футболистите бяха фантастични. Показаха характер и решителност да обърнат мача. Тази победа ни дава глътка въздух. Неймар е..

публикувано на 13.06.14 в 09:04

Бразилия обърна Хърватия с 2 гола на Неймар и малко съдийска помощ в мача на откриването на Мондиала

Бразилия победи Хърватия с 3:1 в първия мач на Мондиала и взе първите си точки в първа група на надпреварата. Още в 11-та минута Марсело си вкара автогол, след като отклони топката в своята врата след центриране на Ивица Олич отляво за ужас на..

публикувано на 13.06.14 в 01:02
Световното първенство по футбол в Бразилия започна!

Дженифър Лопес, Питбул и Клаудия Лейте дадоха старт на 20-ото световно първенство по футбол в Бразилия

20-ото световно първенство по футбол в Бразилия започна с пищна церемония на стадион "Арена де Сао Пауло" . Домакините заложиха на интересно 25-минутно шоу, в което участваха около 600 изпълнители. Кулминцията бе с изнасянето на националния флаг на..

публикувано на 13.06.14 в 00:36

Мишел Платини няма да подкрепи Сеп Блатер за нов мандат

Президентът на УЕФА Мишел Платини няма да подкрепи кандидатурата на Сеп Блатер за нов мандат начело на ФИФА. Против съм Блатер да бъде избран за нов мандат. Дълго време  той имаше моята подкрепа, но вече не. Той знае моята позиция, лично съм му я казал...

публикувано на 12.06.14 в 17:35

Протестите в Сао Паоло продължават часове преди началото на Мондиала

  Бразилската полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръсне десетки протестиращи срещу Световното първенство по футбол в източната част на Сао Пауло, предадоха Ройтерс и Франс прес. Демонстрантите се събраха пред станция на метрото,..

публикувано на 12.06.14 в 17:18
Астронавти ще гледат световното от Космоса

Астронавти ще гледат световното първенство в Бразилия от Космоса

Командирът на екипажа на Международната космическа станция /МКС/, американският астронавт Стивън Суонсън , астронавтът от НАСА Рид Вайзман и астронавтът от Европейската космическа агенция /ЕКА/ Александер Герст споделиха, че с интерес ще проследят от..

публикувано на 12.06.14 в 10:54
Марк Вилмотс ще остане начело на Белгия до 2018-а година

Марк Вилмотс удължи договора си с белгийския тим до 2018-а година

Селекционерът на националния отбор на Белгия по футбол Марк Вилмотс е продължил договора си до 2018-а година. Това потвърди самият той след първата тренировка на тима след пристигането на Мондиал 2014-а в Бразилия. Вилмотс е постигнал споразумението с..

публикувано на 12.06.14 в 10:28
Стачката в Бразилия ще бъде само мирен протест по време на Световното

Само мирна стачка на метрото в Сао Пауло по време на Световното

Служителите на метрото в бразилския град Сао Пауло гласуваха да не продължават стачката, която заплашваше да възпрепятства придвижването на футболните фенове, които ще пристигнат за мача на откриването на световното първенство. След продължили пет..

публикувано на 12.06.14 в 10:16
Сеп Блатер се готви за нов мандат

Блатер е готов за нов мандат

Президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че е готов да се кандидатира за нов мандат начело на международната централа на Конгреса през следващата година. Мисията ми не е приключила все още и ще ви кажа, че ние ще построим една нова ФИФА. Конгресът..

публикувано на 12.06.14 в 10:01

Световното първенство по футбол започва тази вечер с пищна церемония в Сао Пауло

20-ото Световно първенство по футбол започва тази вечер с пищна церемония в Сао Пауло. През последната година в Бразилия имаше протести срещу прекомерните разходи за подготовката на първенството. 48 часа преди откриването президентът на Бразилия..

публикувано на 12.06.14 в 08:01

Все още има билети за около 15 мача от световното първенство

Ден преди мача на откриването на Мондиал 2014, все още се намират билети за около 15 мача от шампионата, като някои от тях са с участието на традиционно силни отбори като Германия, Италия и Франция. От ФИФА съобщиха, че са продадени над 2,9 милиона билети,..

публикувано на 11.06.14 в 18:39