Ще осигури ли Фед тласък нагоре за златото?

Докато лятото приключва и започва есента, изглежда, че има промяна в състоянието на златото, което продължава да се движи в ценови рейндж на дневна графика. Оставяйки за момент настрана предстоящото заседание на Фед тази седмица, какво бихме могли да..

публикувано на 20.09.16 в 08:05

Златото поскъпна поради слабостта на долара

Златото започна седмицата с повишение, възползвайки се от отслабването на долара. Но покачването бе ограничено от предстоящата среща на Федералния резерв, както и от поскъпването при американските облигации. Спот цената на благородния метал се повиши..

публикувано на 20.09.16 в 07:54

Солиден ръст на бизнес оптимизма сред строителите на жилища в САЩ през септември

Индексът на Американската асоциация на строителите на жилища (NAHB), измерващ активността в жилищно-строителния сектор на САЩ, нарасна през септември изненадващо силно обратно към пострецесионния връх, достигнат през октомври 2015-а година. През..

публикувано на 19.09.16 в 18:12

Скок на петролните цени след подновени надежди за постигане на споразумение между основните производителки

В началото на днешната търговия петролът поскъпна с близо 2%, следвайки изказване на венецуелския президент Николас Мадуро, че основните страни - производителки са близо до постигане на споразумение, целящо да стабилизира петролните пазари. Това..

публикувано на 19.09.16 в 14:10

Рязко свиване на излишъка по текущата сметка на еврозоната през юли

Излишъкът по текущата сметка на еврозоната се сви доста рязко през юли с оглед намаляване на излишъка при търговията със стоки и услуги, сочат данни на Европейската централна банка (ЕЦБ). Позитивният баланс по текущата сметка на сезонно..

публикувано на 19.09.16 в 12:16

Гръцкото правителство се опитва да изглади враждата между централната банка на страната и СИРИЗА

Гръцкото правителство и централната банка на страната се опитват да намерят решение относно въпроса с проблемния кредитор Attica Bank, след като борбата за надмощие отново разпали напрежението между централният банков орган и управляващата крайна..

публикувано на 19.09.16 в 12:01