Джаз плюс

Some Details

Публикации

Кийт Джарет

"Промени"

Поредицата с музиката на Кийт Джарет ни пренася първо в 2002 в Токио с негови импровизации преди заслужения бис с традиционната ирландска мелодия "Дани бой". Връщаме се почти две десетилетия назад с триото му "Стандарти" и албумът им "Промени"...

публикувано на 01.04.24 в 11:45
Андре Чекарели и Стефано ди Батиста

Покана за Долче вита

В първото февруарско издание на предаването продължаваме две от темите, започнати в последното януарско. А именно - втората част от сагата за Кийт Джарет с втората част от концерта му с американското му "Стандарт" трио - Гари Пийкок - бас и Джак ДеДжонет..

публикувано на 07.02.24 в 19:44
Кийт Джарет

Кийт Джарет на живо

"Джаз+" на 31 януари слага начало на дългата сага Кийт Джарет на живо. В следващите седмици ще се спираме на негови знакови концерти в последния почти половин век.  Започваме с Хамбург 1989 и парче, което ще бъде особено актуално след 2..

публикувано на 31.01.24 в 12:30
Ян Гарбарек в България

Сцени и екрани

"Джаз+" на 24 януари започва с китарата на Бирели Лагрен като гост на Локочело в композиция на Пиацола, за да продължи с двама круунъри: Рафаел Гуалаци и Джон Пицарели с част от проекта му "Сцени и екрани". Между тях – за разкош – концертни записи..

публикувано на 24.01.24 в 20:37

Френско начало

Френско начало на 10 януари с последния електро-акустичен проект на саксофониста Силвен Рифле.  Следва вибрафонистът Франк Тортийе, последователно с Квартет "Дебюси" и с пианото на Мися Фицджералд Мишел с две негови композиции, посветени на виното. В 2023..

публикувано на 10.01.24 в 09:00
бандеонистът Даниеле ди Буонавентура

Предколеден "Джаз+"

Предколедният "Джаз+" на 20 декември дава необичаен джаз прочит на традиционни украински и италиански музики за Рождество. Началото е с проекта "Рождество" (Rizdvo) на базираните в Германия Лелека и Максим Бережнюк. Втората част е за още едно дуо – това..

публикувано на 20.12.23 в 09:55
Мина Агоси

Mixtures

"Джаз+" на 13 декември започва с френско-бенинската джаз-вокалистка Мина Агоси, преди да отдаде дължимото на едно китарно дуо, създадено в Каталуния от преподавател (Хосе Сото) и негов ученик (Игнас Сестаковас) с албум, напълно отговарящ на името си..

публикувано на 13.12.23 в 10:50
Ерик Трюфа

Нещата от живота

"Джаз+" на 6 декември  започва с мелодията от филма "Нещата от живота", включена от тромпетиста Ерик Трюфа(з) във втората му за годината продукция, инспирирана от киното. В еклектичното ни продължение – италиански круунър (Рафаел Гуалаци), двама..

публикувано на 06.12.23 в 10:35
Марио Бионди

Джинджи и круунърите в джаза

"Джаз+" на 29 ноември  е посветено на нови записни продукции, но и на откъс от един концерт от тазгодишния фестивал в Катовице на един от "кръстниците" ни – френският акордеонист Ришар Галиано. Неговата композиция "Танго за Клод" (Нугаро), напомняме, е..

публикувано на 29.11.23 в 09:45
Стейси Кент

Easy Leaving

"Джаз+" на 2 2 ноември  продължава да ви запознава с португалския фадо-джаз композитор и китарист Жулио Ресенде, вече след излизането на албума му за независимото немско издателство АСТ, от който слушаме 4 авторски композиции, свързани с африканските му..

публикувано на 22.11.23 в 10:50