Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ало, сто и дванайсет! Изпратете ми врачка!

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Медиците от „Спешна помощ” протестират. Защото „Спешна помощ” има спешна нужда от помощ. Линейки и апаратура не достигат, персоналът работи срещу мизерно заплащане, а на всичкото отгоре недоволни и здравно неосигурени пациенти периодично го бият.
Всъщност работещите в „Спешна помощ” искат нещо много елементарно – по-добри условия на труд, по-добро оборудване и по-добро заплащане. Искат, обаче, за да се изпълнят исканията им, трябват пари. А пари, за здравеопазване в България, както е известно няма. За всичко друго има, но за здравеопазване – не…


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Hey People! обръща внимание на професионалните стереотипи

Много момчета са чували, че не е мъжко да се занимават с танц. Момичетата, от друга страна, не са насърчавани да станат инженери например. Все още съществуват стереотипи, свързани с пола и кариерното развитие.  В "Нашият ден" Рая Цветкова разказва за младежкия проект Hey People!, който обръща внимание на стереотипните разделения на професиите ...

публикувано на 09.09.24 в 09:29
Десислава и Петър Петрови

Гълъбински зеленчуци

Десислава и Петър Петрови от ямболското село Гълъбинци напускат Ямбол преди няколко години с желание да произвеждат чиста храна за децата и себе си, и да създадат общност и живот в селото. Освен вездесъщата тученица, в градините и парниците им расте цяла палитра от различни сортове домати, краставици, манголд, кейл и какво ли не друго. Как стигат до..

публикувано на 08.09.24 в 09:05

Град Съединение – 139 години по-късно

139 години след Съединението на Княжество България с Източна Румелия в "Нашият ден" отправяме поглед към град Съединение . За днешната празнична програма разказва кметът на града Георги Руменов . По думите на Руменов настроението в град Съединение е приповдигнато, а жителите имат самочувствието, че са част от честването на великия акт от..

публикувано на 06.09.24 в 09:50

Пловдив празнува в Деня на Съединението

В деня, в който отбелязваме 139 години от Съединението, Пловдив празнува . "Нашият ден" разкрива картина от града, наричан "столица на Съединението" – разказват в "Нашият ден" репортерът Зои Каргиотаки,  Георги Шопов , учител по история във Френската езикова гимназия в града и Стоян Иванов , директор на Регионалния исторически музей в Пловдив...

публикувано на 06.09.24 в 09:25

Черешови дневници

Борислав Бориславов е един от производителите на череши в кюстендилския край. Завърнал се от чужбина с желание да произвежда в България, най-естественото за него е да направи черешови и сливови градини. Реколтата тази година бе особено богата и голяма част от плодовете бяха оставени по дърветата. Освен за своята дейност и за кюстендилския край,..

публикувано на 06.09.24 в 09:19