Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Будител на годината“ за 2019-a

Те палят свещ, вместо да проклинат тъмнината
Те са промяната, която искат да видят в света
Те създават добро за много хора
Те са Будителите на България днес


„Будител на годината“ за 2019 пита вас, слушателите, кои са хората, които бихте нарекли днес свои будители.

Номинирайте ги с кратък текст за тяхната мисия и дейност през изминалата година. Важно да посочите имената на личността или организацията, която номинирате, както и информация за контакт с вас.

Очакваме вашите номинации до 15 септември 2019 г. на адрес
buditel@bnr.bg

До края на месеца жури в състав: проф. Огнян Герджиков, д-р Милен Врабевски, проф. Пламен Павлов, Кирил Калев, Елеонора Гаджева, Снежана Йовева-Димитрова и Ива Дойчинова ще определят 10-те имена в кампанията „Будител на годината“ за 2019 на програма „Христо Ботев“ на БНР.

През месец октомври очаквайте представяне на 10-те будители на годината в ефира на БНР, YouTube и фейсбук страницата "Будител на годината". На специално създадена платформа в сайта bnr.bg ще можете да гласувате за тези, чиято дейност искате да подкрепите лично. Церемонията „Будител на годината“ за 2019 ще се състои на 1 ноември 2019 г. 

Информация за хода и етапите на кампанията ще намирате своевременно в сайта на програма „Христо Ботев“ на БНР.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Тechniverse: Завръщане в бъдещето" в неделя в София

Форумът Techniverse предлага футуристичен свят пълен с технологии, изкуство, автомобили и изкуствен интелект. Невронни мрежи рисуват картини по зададен текст, снимаме триизмерно видео, работим по сензори на автомобили, програмираме на Arduino роботи, интегрираме IoT поток от данни с облачни услуги, обработваме снимки, потапяме се в..

публикувано на 01.10.22 в 17:15

Кои са най-честите нарушения в сектор "Здравеопазване"

Правата и привилегиите в здравеопазването винаги са повод за разговор, защото системата е твърде консервативна и промените са бавни – това е акцентът в разговора с д-р Мария Петрова, адвокат по медицинско право. В Световния ден за безопасност на пациентите в програмната линия "За здравето" се коментират най-честите нарушения в сектор "Здравеопазване",..

публикувано на 01.10.22 в 08:30

Знание и съвремие

Поредното издание на предаването „Гласът на времеto“ темата е „Знание“. В дискусия заедно с водещия Радослав Чичев участие вземат имунологът д-р Никола Кереков, който е и част от екипа на платформата „Рацио“ и философът доцент Марина Бакалова – която ръководи секция „Знание и реалност“ към БАН. В студиото е и редакторът на предаването Александър..

публикувано на 30.09.22 в 18:05

Мария Спирова: В България имаме непрекъснато риалити шоу, независимо кое предаване гледаме

Какви "практически изводи трябва да си извадим от лудостта, която вали на парцали от телевизионните екрани в предизборните дебати“ – коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Мария Спирова, редактор в лондонско юридическо издателство. (По неин текст във фейсбук) Чия лудост "Лудостта на хора, които биват канени в студиата..

публикувано на 30.09.22 в 16:00
проф. Таня Йосифова, Добри Митев и Анелия Торошанова (от дясно наляво)

Добри Митрев: България трябва да идентифицира своите национални интереси

Юридическото предаване на БНР "Законът и Темида" гостува на Българска стопанска камара и на Арбитражния съд при камарата.   В международен аспект арбитражът е предпочитан от бизнеса начин за уреждане на спорове.  Арбитражен съд при БСК – предимствата на способите на извънсъдебното решаване на спорове "Това е едно облекчение на..

публикувано на 30.09.22 в 13:00