Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изразете благодарността си към любимия учител с писмо!

| обновено на 24.05.23 в 09:28
Снимка: Pixabay

Днес, в Деня на светите братя Кирил и Методий, когато отбелязваме българската азбука, просвета и култура, имаме чудесната възможност да изразим своята благодарност към нашите любими учители.

Инициативата "Заедно в час" ни предизвиква да напишем писмо на ръка, в което да изразим защо сме избрали точно този учител и как той или тя ни е спечелил. След това можем да направим снимка на написаното писмо и да го публикуваме във Facebook или Instagram профилите си, като отбележим своя учител или съученик, който желае да се включи в инициативата.

Повече информация относно инициативата споделя Павлина Радославова, част от организационния екип на "Заедно в час":

"Това е инициатива, която се роди спонтанно в нашия екип, буквално през последните седмици. На 24 май се сещаме за хората, които са ни научили много и са ни предоставили възможности за развитие. Понякога учителите са онези, които са виждали нещо в нас, преди да го видим сами в себе си. Надявам се, че всеки има поне един учител, на когото иска да благодари. Предизвикваме хората да напишат писмо до своя любим учител днес и да го отбележат."

И така, днес да вземем химикалка и хартия, да напишем писмото на ръка към нашия любим учител и да го споделим с останалите.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Майката на Хърш Голдбърг-Полин води активна кампания за освобождаването на сина си, отвлечен на музикалния фестивал

София Коен: Цивилизованият свят трябва да се разтревожи

Осемнадесет страни, между които САЩ и България, излязоха със съвместно изявление, в което се призовава да бъдат освободени всички заложници, държани от "Хамас" в Газа повече от 200 дни. По същото време "Хамас" разпространи видео с израелския заложник Хърш Голдбърг - Полин, а пропалестинските протести в американските университети не стихват. Каква е..

публикувано на 27.04.24 в 12:03

Село Жеравна – забележителния архитектурен паметник

Село Жеравна се намира в полите на средния дял на Източна Стара планина, на двайсетина километра от областния център Сливен и на около 6 км от общинския си център Котел. Някога на място на днешното село е имало старо тракийско селище. За произхода на името Жеравна съществуват няколко версии: едната е, че идва от името на птицата жерав, а другата – от..

публикувано на 27.04.24 в 09:35

Кампанията за по-зелени арбитражи

Кампанията за зелените арбитражи изразява необходимостта от намаляване на въглеродния отпечатък върху околната среда в дейността на арбитражните съдилища посредством мерки, предвидени в Зелените протоколи,  за да гарантира, че въглеродният отпечатък и въздействието върху околната среда от арбитражната практика са сведени до минимум. Проф. Таня..

публикувано на 26.04.24 в 15:40

Балет "Дива" с благотворително танцово шоу в помощ на парализирана жена

Зорница Петрова, известна със своите изящни танцови продукции с балета "DIVA", обяви предстоящия си благотворителен проект "Temptation in Black", който ще бъде представен на 27-и април в столичния клуб "Joy Station". Този спектакъл обещава да впечатли публиката със своя колоритен и разнообразен подход към танца, обединяващ различни стилове и..

обновено на 26.04.24 в 13:24
Съдия Марияна Кънчева

Съдия Марияна Кънчева за съдебната практика на Съда на Европейския съюз

Юридическото предаване "Законът и Темида" дава начало на своята нова рубрика "Съдебната практика на Съда на Европейския съюз", която се излъчва със съдействието на Съда на Европейския съюз.  Рубриката на програма "Христо Ботев" можете да слушате веднъж месечно, всеки последен петък на месеца от 10.00 часа. В първото издание на рубриката Марияна..

публикувано на 26.04.24 в 12:20