Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо розовото е цветът на пространството за изкуство – L44?

4
Снимка: Пространство за изкуство L44

Пространство за изкуство L44 е създадено благодарение на сътрудничеството с Международната културна организация Lobster, в която членуват дизайнери, които създават движещ се графичен дизайн. Отговорни за неговото съществуването са Луиза Генова и Николай Иванов.

"Процесът по създаването на пространството отне около две години и половина в реставрация на сградата, планиране и организация на това, какво искаме да се случва, и всичко останало около този процес", посочва Николай Иванов.

Луиза Генова, Николай Иванов и Теодора ЦеровскаРозовият цвят е водещ в това артистично пространство. Идеята е да се събират хората, за да могат да се насладят на различни изложби, артинсталации и друг тип събития.

"Има co-working с насока към креативните професии, имаме клуб за ситопечат и ризопечат, в който артистите сами могат да печатат своите дизайни, илюстрации и всичко, което създадат", допълва Николай Иванов.

В пространството може да се види съвременно изкуство от наши и чуждестранни автори. В момента в галерията е експонирана изложбата "Светът на Еле Зису", която ще продължи до 31 август.

"По отношение на сегашната ни изложба Ели Зису е артист, който харесваме и много ни радва, че тя може да дойде реално и да направи тези два огромни мюръла", посочва Луиза Генова.

На 12 септември предстои отриването на изложба на фрeнска артистка, илюстраторка, като нейните произведения ще бъдат представени чрез най-различни медии.

Чуйте подробности в звуковия файл.

Снимки – пространство за изкуство L44 

По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"681 Причини": Модерен достъп до българските музеи

Стартира кампанията "681 Причини", която ще се проведе през месеците август и септември, с цел да насърчи местните жители и туристи да открият културното и историческото богатство на България, представено по модерен начин. Организацията на цялата инициатива е поверена на компания, която предоставя достъп до онлайн платформа, където всеки може..

обновено на 13.08.24 в 13:36

"Зелени библиотеки" в софийските паркове

Десетото юбилейно издание на образователната кампания  "Зелени библиотеки" , организирано от Столичната библиотека, има за цел да насърчи четенето от ранна детска възраст, както и да привлече на нови читателски публики. "През всичките тези години кампанията се разрасна многократно. От няколко скромни локации тя вече посети над 17 парка на..

публикувано на 13.08.24 в 13:30

Емо Йоцов: Табу е да крадеш идеи в стендъп комедията

Фестивалът на комедията в Стара Загора започва на 14 август. Той е създаден от Иван Кирков през 2014 година, като голямата му цел е да докаже, че българската стендъп комедия не отстъпва по нищо на световните образци в жанра. След това комиците на Комеди клуб ще покажат своята програма и в Пловдив. В "Какво се случва" гостува един от участниците – Емо..

публикувано на 13.08.24 в 08:50

Турнето на Б.Т.Р. вече е на родна земя

публикувано на 12.08.24 в 11:14

Български поглед към Канада: Как фотообективът разкрива "далечната и близка" земя

Вера Гигова живее и работи в Канада вече 22 години, като през това време активно се ангажира с развитието на българската културна общност там. Преди около година, заедно с две свои сънароднички, тя създава фондацията "ЕлАрте" за културен обмен. На 6 август 2024 г. фондация "ЕлАрте" организира откриването на изложбата "Канада – далечна и близка"..

обновено на 12.08.24 в 10:45