Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Личната карта да се ползва и като здравна. Такава идея се обсъжда в Здравната каса, а за нея вече знае и премиерът Пламен Орешарски, пише Труд. Личният документ ще служи за идентификатор при посещения при личния лекар, в болница или лаборатория, уточнява публикацията.

Всеки трети инвалид е подал жалба срещу ТЕЛК в някоя от пациентските организации в страната, в Министерството на здравеопазването или в съда. Хората масово се оплакват от излишно разтакаване, чакане за преглед от комисия с месеци и бавене на решението за степен на инвалидност, посочва по темата Монитор.

Много скоро пенсионерите ще могат да получават парите си във всяка поща в страната, а не само там, където живеят, съобщава Стандарт и уточнява, че това ще става чрез т.нар. "електронен картон", благодарение на който ще има достъп до единната база данни на всички пенсионери.

Внесени данъци и осигуровки може да отидат за покриване на изтекли по давност задължения от 2009-а година. Причината е, че те вече са част от единната сметка, чрез което всяка вноска в НАП отива за покриване на най-старото задължение, независимо за какво е направена, информира вестник Сега.

Столичната община започва поетапно да дава на съдебен изпълнител гратисчиите, които не са платили актовете си за пътуване без билет. Заместник-кметът Любомир Христов вече е разписал нужните документи и процедурата е в ход за първите 20 случая, информира Дума.

Таблетите, на които се решава изпитът за шофьорски книжки, ще правят снимка на курсистите по време на изпита, обяви транспортният министър Данаил Папазов. В началото на теста кандидатът за шофьор трябва да се снима сам. Докато решава листовката, устройството е настроено да прави седем-осем снимки автоматично и без предупреждение, че изпитваният е същият. След това фотосите, заедно с универсален баркод, постъпват в протокола, отбелязва вестник Преса.

Малко успехи, много планове - това отчете министърът на транспорта Данаил Папазов на специална среща с медиите, която имаше за цел да направи преглед на работата му от началото на мандата. Електронното управление обаче не попада в нито една от двете графи и там ситуацията прилича на провал, а за планове не се говори, пише Капитал Дейли.

Всички чиновници ще минават на текущи тестове. Резултатите от тях ще определят кои ще бъдат повишени в ранг или длъжност и кои - не. Това е предвидено в проекта за правителствена реформа, подготвена от вицепремиера Даниела Бобева, посочва в публикация 24 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53