Преглед на печата

Печат

"Най-после заваля сняг, край Дунав преспи, по морето потоп, в Южна България 12 градуса", пише "24 часа" и допълва: "Спускащият се от север студ първо обърка живота в Румъния и тамошните власти поискаха да се затвори Дунав мост и от наша страна, за да се избегне рискът от бедстващи превозни средства". 

 "Труд" отбелязва, че днес в цялата страна ще има виелици и заледени пътища.  "Балканска пързалка" - така е озаглавена водещата публикация на първа страница на "Стандарт". "Истинска пързалка настана по пътищата на България, Румъния и Сърбия от вчера. Днес ще става и по-лошо заради падащите температури и виелиците", обобщава изданието.

"Безхаберие уби работник" - под това заглавие "Труд", съобщава за авария в заводска подстанция край Ихтиман. 

Никой не отговаря за подстанцията в приватизирания завод, съоръжението се оказа неподдържано от години, отбелязва вестникът и помества коментар, озаглавен "Жертви на ничия отговорност".

 "Самозванци залостиха Софийския университет, ректорът проф. Илчев определи акцията като "фалш и шантаж", пише вестник "Преса" на първа страница и допълва, че "Ранобудните студенти" са се разграничили от акцията. В коментар също на първа страница се отбелязва, че историята се повтаря само като фарс. "Монитор" и "Телеграф" вече са наясно кой стои зад блокадата, ако се съди по заглавията на първите им страници. 

 "Борисов и Прокопиев - кукловоди в сянка", пише "Монитор". Според "Телеграф" доказателство за това е, че журналисти на "Капитал" са били посред нощ в Алма Матер.

 Двата вестника излизат с тревожни заглавия на първите си страници: "Заради епидемията свършиха лекарствата за грип" и "Китайска дрога превзема наркопазара у нас."

 "24 часа" пише на първа страница, че епископ Борис - игуменът на Бачковския манастир е лишен от правото да служи в храма "Света Богородица" след секскомпромата. Комисия на Светия синод ще разследва случая и ще извърши пълна финансова ревизия на манастира. Тя ще се произнесе до заседанието на синода през февруари.

Всички днешни вестници проследяват развитието на събитията в Украйна. "Насилие и кръв в Украйна, застреляха милиционер, завзети са областни управи в редица градове", пише "24 часа". Според "Стандарт" стигнало се е до изненадваща развръзка, след като президентът Янукович предложи премиерския пост на лидера на опозицията Арсений Яценюк.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53