Все повече бездомни в София нощуват в кризисните центрове

Снимка: БГНЕС
Увеличава се броят на бездомните в София, които нощуват в кризисните центрове на Столичната община. Тази нощ мобилните екипи са прибрали 8 души.

Близо 250 бездомни в София са записани в регистрите на Столичната община. Кметът Йорданка Фандъкова призова: Тъй като температурата беше много ниска, помолихме други граждани, които имат информация за хора, които са бездомни, да ги приберем в центровете. Така, че продължава работата.

Два общински кризисни центъра работят през зимата в София. Настаняването в тях започва след 17:30. Бездомните само нощуват в центровете, където получават топла вечеря и възможност да се изкъпят. През деня сградите се почистват и дезинфекцират.

Директорът на центъра в Захарна фабрика Божана Латева обясни: Има мобилна група към Столична община, която всяка вечер прави обходи в гарите, подлезите и прибират бездомните. Няма да оставяме хора на улицата.

Сигнали за хора, останали в студените дни на улицата може да се подават на телефон: 0882 22 89 09 или на националния номер 112.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53