Британското вътрешно министерство замрази изпитите по английски език след разкрития за систематични измами

Снимка: ЕГО ПОЛИТИКО

Тайно заснети кадри на одобрените от правителството изпити по английски, необходими за виза, показват, че тестовете са фалшифицирани в цели стаи с кандидати.

Фирмата ”Инглиш Тестинг Сървис”, която организира изпитите, е една от най-големите в бранша в цял свят. Министърът на вътрешните работи Тереса Мей заяви, че разкритието на Би Би Си е шокиращо.

Миналата година предаването „Панорама” започва да снима под прикритие, като проследява агенти, помагащи на хора да получават удължаване на студенстки визи чрез измама. Всяка година около 100 000 студенти от страни извън ЕС получават узължаване на визите за оставане във Великобритания.

Програмата изпратила такива студенти, вече пребиваващи легално в страната, под прикритие, които симулирали лошо владеене на езика. Една „мнима студентка” се свързала с консултантската фирма „Стюдънтуей едюкейшън” в западен Лондон, чийто директор й казал, че може да издържи задължителния тест по английски дори и изобщо да не говори езика. Някой друг ще държи изпита вместо теб, от теб се иска да бъдеш снимана тук като доказателство, че си била на изпита, казал директорът. Друг студент под прикрите в колеж в източен Лондон платил 500 паунда, което е три пъти повече от таксата за необходимия изпит, след което влязъл в стая с още 14 други студенти, където всъщност никой не взел сам изпита.

Тереса Мей заяви, че правителството е спряло дейността на двете уличени в предаването учебни заведения и е анулирало всички оргаризирани от ”Инглиш Тестинг Сървис” тестове.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53