Продължава делото срещу Цветанов за отказа му да приложи СРС срещу Орлин Тодоров

Снимка: БГНЕС

Делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за отказа му да приложи специални разузнавателни средства срещу търновския антимафиот Орлин Тодоров продължава днес с разпит на свидетели. Казусът придоби популярност като случая с "шестте не-та", собственоръчно написани от Цветан Цветанов.

Показания вече дадоха десетина настоящи и бивши служители на МВР. На миналото съдебно заседание беше разпитан и бившият главен секретар Калин Георгиев. Адвокатът на Цветанов Менко Менков не скри, че разчита казаното зад закритите за медиите врати сериозно да разколебае обвинителната теза.

Делото в досъдебното производство е водено изключително манипулативно и ще ви кажа защо. В досъдебното производство на господин Калин Георгиев не са били предявени шестте искания за прилагане на СРС, от които е видно, че той не ги е съгласувал и е посъветвал министъра да не ги разпорежда.Той тогава въобще не е знаел за какво го разпитват. Не случайно той е разпитан преди разделяне на материалите, преди повдигане на обвинение на господин Цветанов по делото, което се води срещу господин Станимир Флоров. Той го обясни много подробно защо го е посъветвал да не подписва, а защо след това, когато е подписал, го е посъветвал да подпише.

Защо Калин Георгиев е поискал едномесечно отлагане на контрола над Орлин Тодоров ще стане ясно в пледоариите на защитата в края на процеса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53