Близо 100 000 домакинства в Западна Франция останаха без ток заради буря

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поредната мощна буря в Западна Франция отне един човешки живот и остави без ток близо 100 000 домакинства. Ситуацията в Северозападна Франция, главно в областта Бретан, се нормализира след урагана, преминал през нощта със скорост 150 километна в час. Прогнози за нова буря в следващите часове заплашват региона.

Три департамента на Атлантическия бряг са в оранжев код на метеорологична опасност.

Снощи, възрастен мъж е загинал, съборен от вятъра от пътнически кораб, а друга паднала пътничка е била спасена. Датски товарен кораб е загубил в океана 70 контейнера, които обаче не съдържат опасни вещества.

Около 90 000 жилища още са без електричество заради скъсаните кабели. Възстановителните работи протичат трудно. Десетки паднали дървета блокираха пътища и ж.п.линии.

В Рен, около 800 души са прекарали нощта на гарата. Движението на влаковете се възстановява постепенно, въздушният трафик също се нормализира, след като снощи много полети в крайбрежните градове бяха отменени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53