Цветан Василев подаде сигнал срещу активисти на "Протестна мрежа"

| обновено на 11.03.14 в 15:32
Снимка: БГНЕС

Банкерът Цветан Василев изпрати контрасигнал до главния прокурор срещу активисти на "Протестна мрежа" и поиска те да бъда разследвани за набедяване. Той очаква държавното обвинение да реагира така бързо, както и по сигнала на Антоанета Цонева, Асен Генов и Николай Стайков срещу него, депутата Делян Пеевски и политика Николай Бареков.
Цонев, Генов и Стайков бяха част от групата, която поиска от Обвинител номер 1 да провери Пеевски, Василев и Бареков за участие в организирана престъпна група.

Жалбата, за която съобщиха официално от Корпоративна търговска банка, е срещу Антоанета Цонева, Асен Генов и Николай Стайков. В нея като основание се посочват неверните им твърдения, които, ясно съзнавайки невинността на Василев, са му приписали пред главния прокурор участие в организираната престъпна група. Неверни твърдения имало не само в сигнала до Цацаров и други институции в последващи изказвания на Цонева, Генов и Стайков.

В съобщението е написан и членът от Наказателния кодекс, под ударите на който попадат активистите на "Протестна мрежа" - набеждаване пред държавен орган. Предвиденото наказание е затвор от една до шест години и обществено порицание.

С внасянето на сигнала Цветан Василев се възползва от правото си да защити името и репутацията си и да отхвърли опитите на представители на "Протестна мрежа" и евентуалните им подбудители и помагачи да заблуждават обществеността с абсурдни клеветнически твърдения, пише в съобщението.

 На 25 февруари активисти от "Протестна мрежа" внесоха сигнал срещу Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков. Часове по-късно прокуратурата започна проверка на притежаваното от тримата и свързани с тях лица и дружества. Резултат още няма.
 Пред електронен сайт /предпочитания от Делян Пеевски/, Цветан Василев казва:
Вярвам, че прокуратурата така, както бързо се разпореди с проверка на така наречената от "Протестна мрежа", или по-скоро, техните кукловоди организирана престъпна група, така бързо ще се произнесе и по нашия сигнал за набеждаване по отношение на мен и Корпоративна търговска банка. Василев очертава и профила на кукловодите - тези, които искат да се върнат на власт на всяка цена.


Повече по темата можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53