Нелегална мрежа за доставка на опасни за здравето морски дарове беше разбита в Александруполис

Снимка: Борис Димитров

Полицията и пристанищните власти в град Александруполис разбиха нелегална мрежа за доставка на опасни за здравето скариди, калмари и раци. Предупреждават се клиентите да изискват сертификат за годност от търговците.
 
В дните на Великите пости най-търсени в търговската мрежа са пресни морски дарове. Цените им се повишиха. Здравните власти в Гърция предупреждават при покупка да се изискват необходимите сертификати за годност.
 
Днес полицията в град Александруполис арестува 5 души, които са предлагали на търговците скариди, калмари и раци без необходимите документи за годност. При извършената проверка от санитарните власти се оказа, че морските дарове са опасни за здравето и могат да доведат до хранително отравяне. Над 5 тона е конфискуваната стока. Полицията откри и мястото, където при липса на всякакви санитарни условия, стоката е била пакетирана и подготвена за пазара.
 
По повод на този случай се извършва пълна проверка на всички обекти в Александруполис и района, където се продават морски дарове. Предупредени са собствениците на заведения да не предлагат на клиентите скариди, калмари и раци, закупени от арестуваните лица. Търговските магазини в цялата страна, които предлагат пресни морски дарове, са под постоянен контрол на санитарните власти и полицията, съобщиха от министерството на здравеопазването. При нарушения срещу търговците започва съдебно производство по бързата процедура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53