Съдът отмени назначената тройна психиатрична експертиза на майката на Петко от Лясковец

Снимка: Катя Чорова

Окръжният съд във Велико Търново отмени тройната психиатрична експертиза, назначена от Горнооряховския районен съд на 76-годишната Стефанка Савова - майка на стрелеца от Лясковец.

Според окръжните магистрати определението на Горнооряховския съд е незаконосъобразно и немотивирано. Делото бе върнато за ново разглеждане от друг състав на съда в Горна Оряховица. Ето как коментира съдебното решение адвокатът на Савова - Виктор Костов:

Аз съм изключително доволен от определението на Окръжен съд Велико Търново, с което се отмени тройната експертиза. Това е победа на законността, на справедливостта, тъй като делото се връща за разглеждане отново в районен съд с друг състав. Следващата стъпка - следва районен съд в Горна Оряховица да прекрати делото по отношение на моята доверителка. Тя е единствения свидетел, който е видял нещата от другата страна. Така, че за нас е важно да излезе обективната истина наяве, както надявам се и за органите на прокуратурата. Това дело не е за установяване, както би трябвало да бъде, на годните показания на един свидетел, а на практика е, за да бъде тя институционализирана в психиатрично заведение. Затова аз искрено вярвам, че това справедливо и добро определение на Великотърновския съд е началото на изясняване на истината, от която имаме всички интерес, включително и моята доверителка, заяви Виктор Костов - адвокат на Стефанка Савова, майката на Петко Петков от Лясковец, който уби един командос и рани трима негови колеги.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53