Преглед на печата

"Преса" съобщава на първа страница за първите жертви на бунта в Славянск, Източна Украйна. "Първа кръв в Източна Украйна, загинаха както протестиращи, така и полицаи, Киев хвърля армията срещу отцепниците", пише и "Стандарт". Според "Монитор" имало доказателства, че Москва дърпа конците в размирните райони. "Бунтът в Източна Украйна се разраства", гласи заглавието на първа страница на "Дума". В коментар също на първа страница се отбелязва, че призракът на гражданската война е започнал да се материализира.

"Руски самолети продължават провокациите над Черно море" - под това заглавие "24 часа" публикува интервю с военния министър Ангел Найденов. Министерството на отбраната внимателно следи развитието на ситуацията и всеки момент може да отправи молба за помощ към НАТО, казва министърът.

"Кабинетът отлага реформите, въпреки препоръките на Европейската комисия" е заглавието на първа страница на вестник "Сега", който анализира актуализираната национална програма за реформи за тази година. Най-голямо е забавянето в образованието и осигурителната система.

С графика на първа страница "Капитал дейли" илюстрира спадането на българския износ през февруари за втори пореден месец. Според вестника това се дължи на негативните развития на търговски партньори като Турция и Украйна.

На втора и трета страница "24 часа" продължава да следи разследването на убийството в Поморие на 8-годишната Александра. "Съседката убила Алекс, защото нарекла децата й грозни и изроди" е заглавието на публикацията.

"Погребаха Алекс с любимата й кукла, Поморие иска линч за Атанаска", пише "Телеграф". "Психолог убедил Атанаска да признае за убийството на детето", отбелязва "Преса".

"На изпита по история в Алма матер черешовото топче стресна кандидат-студентите", отбелязва "Преса". Темата за Априлското въстание предизвика тежки въздишки, десетки напуснаха аудиториите, пише изданието.

"Снегът се връща за Страстната седмица", пише "Новинар" и допълва, че последният топъл ден преди великденските празници ще бъде днешният.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53