Медведев за санкциите на Запада: Примитивен път към задънена улица

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия ще разчита на собствените си сили и ще успее сама да се справи с нелеката ситуация, ако Западът изпълни заканите си за още по-строги санкции. Това заяви премиерът Дмитрий Медведев, представяйки в парламента отчета на правителството.

Руската икономика за първи път се оказа под троен натиск - от една страна е нестабилната световна икономика, от друга са вътрешните структурни проблеми, а сега след събитията в Крим се прибавиха и неприятелските действия на редица страни, посочи Медведев. Той определи западните санкции като примитивен път, който не води доникъде:
Убеден съм, че ще успеем да сведем до минимум последиците от тези ограничения. Правителството е готово да приоритетно да защитава икономиката и гражданите от такива неприятелски действия. Сегашната ситуация е не само предизвикателство за нас, но и възможност да повишим ефективността на собствената си дейност и да създадем нова основа на националната икономика, която ще се базира на собственото производство, подчерта Медведев.
По думите му в сегашната ситуация отбранителната промишленост не само няма да пострада, но и ще увеличи своите експортни възможности за сметка на нови пазари.
Премиерът увери, че в условията на визови санкции кабинетът няма да допусне руските граждани да станат заложници в политически игри заради ситуацията с присъединяването на Крим и ще защитава техните права със всички достъпни средства. Ние можем да продължим да си разменяме „черни списъци”, но това води до задънена улица, убеден е руският премиер Дмитрий Медведев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53