Врачански ученик получи награда на международен театрален фестивал

Георги Митев от Враца спечели награда с монолога "Бога ми" на Николай Табаков
Снимка: Жоро Александров

Ученикът от врачанското СОУ "Васил Кънчов"- Георги Митев, се завърна с награда от международния театрален фестивал "Бургаски изгреви". Между 25 и 27 април край морето се проведе 10-ото международно издание на форума. До финалната права бяха допуснати 15 театрални формации от училища. Георги Митев спечели награда в Бургас с монолога "Бога ми", който е дело на писателя Николай Табаков:

Благодаря на Николай Табаков, че ни позволи да ползваме неговата творба, да я драматизираме... Журито остана впечатлено и след изпълнението ми, колкото и нескромно да звучи, поиска среща с мен. Интересуваше се от колко време се занимавам с театър, от коя формация съм и така нататък. Това или го имаш, или го нямаш. В моя род артисти няма, аз съм ... случайност - разказа младият талант.

Слушателите на Радио Видин познават Георги Митев и като създател на театрална формация "Ефект" във врачанското училище "Васил Кънчов". Съвсем скоро, на 15 май неговите приятели и колеги ще покажат премиерното си заглавие "Женско царство" от Ст. Л. Костов, а на 17 май по време на проявата "Нощ в музея" той ще представи монолога си "Бога ми", с който спечели наградата в Бургас.

Приятелите на Радио ВИДИН са сред привилегированите, които първи ще чуят откъс от този монолог- в звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!