Виртуален музей популяризира културно-историческото наследство на България и още 6 страни от Южна и Източна Европа

Виртуален музей ще популяризира културно-историческото наследство на България и още шест държави от Южна и Източна Европа. Проектът е на Българската търговско-промишлена палата и е осъществен през последните 3 години. Музеят съдържа историята на 110 паметника на културата и над 1 200 снимки от обектите. Проектът акцентира на по-малко известни региони, за да ги представи чрез тяхното културно наследство като привлекателни туристически дестинации, разказва ръководителят му Мариана Танчева:

Ние се опитваме да лансираме, например, статуята на София като един символ на София. Ние трябва да брандираме нашата столица и да й създаваме едно специфично лице.

Сред останалите европейски държави са представени Италия, Гърция, Румъния, представени не с традиционните си забележителности, а с по-слабо посещавани дестинации. Проектът се представя и с мобилно приложение, включително с виртуалните игри, на които се разчита да грабнат интереса на туристите:

Транснационалната игра включва по два паметника от всяка от 7-те страни. То е в трипространствено измерение и целта е да се наредят фигурките, които вътре на екрана се виждат в една картинка, която е изображението на определен паметник. След успешното приключване, веднага се влиза в самото мобилно приложение, където може да се прочете повече за този паметник.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!