Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Шоково поскъпване на парното и топлата вода - средно с 11%, за да се намали цената на тока само с 1% от 1-ви юли, предлага Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Целта е чрез парното топлофикациите да се компенсират за по-ниската цена, която ще получават за произвеждания от тях ток. За София увеличението е с 11,6%, най-голямо е в Русе - 18,9%, съобщава "Труд".

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране измисли поредния магически трик за задържане на цените на тока - едностранно орязване на цените по дългосрочни договори, пише "Капитал Дейли".

Всички лекари и екипи на столичните линейки подадоха молба за напускане, съобщава вестник "Земя". Линейките в София тръгнаха на бунт, пише по темата "Стандарт". 83-ма медици хвърлиха оставки след заканата на здравното министерство да уволни шефа им д-р Георги Гелев и заместника му д-р Ангел Ангелов.

Военномедицинска академия ще има нов началник, съобщава вестник "Стандарт". Кабинетът предложи вчера на президента да издаде указ бившият здравен министър в служебния кабинет полк. проф. Николай Петров да поеме болницата. 

30 завода и 140 цеха ще вдигат икономиката, съобщава "Преса". Очаква се до края на 2015-а година да се открият 12 хиляди работни места в производството. Проучване на вестника показва, че в последните 12 месеца в повечето общини има увеличение на първите копки. 
"Цветанов получи 4 години затвор" е водещото заглавие на вестник "Дума". Съдът го призна за виновен, че е отказал прилагане на специални разузнавателни средства срещу бившия шеф на РЗБОП във Велико Търново Орлин Тодоров и още двама души, като е поставил под разрешенията за СРС шест пъти НЕ. 
Правителството се зае да харчи като за последно, пише на първата страница на вестник "Сега". Министрите бързат с покупката на нови изтребители за 700 милиона лева и емитирането на държавни ценни книжа за над 1,4 милиарда евро, уточнява изданието. 
Държавни чиновници окупират ловни полета, показва разследване на вестник "24 часа". От 2006-а година чиновници си правят дружинка, през 2011-а година земеделското министерство казва, че това е незаконно. Въпросните служители още са на постовете си и крият жалбите срещу себе си. 
60% от къщите опасни при трус. Най-рискови са тези, изградени само с тухлена зидария и стоманобетонни плочи, без да са направени вертикални железобетонни пояси, твърди д-р инж. Васил Кърджиев от Университета по архитектура, строителство и геодезия пред вестник "Монитор".
Над половината от майсторите, които правят външна топлоизолация, използват неподходящи материали, които се изронват в рамките на пет години. За това алармира пред вестник "Телеграф" шефът на Сдружение "Топливо" инж. Васил Щраков. 
Огромно количество дъждове и градушки ще се изсипят над страната като за последно тази пролет, предупреждават синоптици пред вестник "Новинар". Очаква се обаче в последните дни на юни живачният стълб да показва 36 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53