Моника Станишева е била разпитвана във връзка с доклад от комисията "Хохегер"

Снимка: БГНЕС

Съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев - Моника Станишева, е била разпитвана във връзка с внесен преди година и половина доклад от така наречената комисия "Хохегер", която действаше в предишното Народно събрание. За разпита съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет.

За проверката на Моника Станишева Цацаров уточни още, че самата тя е поискала фактите от доклада да бъдат проверени. Въпросът - защо толкова време е отнело на държавното обвинение, за да се активизира по лобисткия скандал, главният прокурор отговори:

Не очаквайте от мен да работя като ръководител движение - гара.

Цацаров коментира и друга актуална проверка – тази срещу банкера Цветан Василев, депутата Делян Пеевски и лидера на ББЦ Николай Бареков. Тя е по сигнал на "Протестна мрежа" и във връзка с този сигнал вчера стана ясно, че на разпит е било част от ръководството на Корпоративна търговска банка, но без Цветан Василев. Днес главният прокурор, без да назовава имена, обясни на каква фаза е тази проверка. Той каза, че по отношение на едното лице проверката е на фаза разпит. (Тук медиите разпознаха Цветан Василев). По отношение на второто лице – активно приключва работа с проверка на него и семейството му, предстоят и разпити. (Тук медиите разпознаха Делян Пеевски). Що се отнася до третото лице – там също се прави данъчна проверка, каза Цацаров. (Тук вероятно става дума за Николай Бареков). Срещу него има и друг сигнал, по който се работи. Той е свързан с изборите и съмненията за финансиране на неговата формация. По сигнала, който беше активизиран от Волен Сидеров, за срокове главният прокурор отказа да говори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53