Организациите с доброволци в наводнените райони ще се координират

Снимка: Център "Амалипе"

Организации ,които имат  доброволци в пострадалите от наводненията райони, подготвят среща,за да координират своята работа и събирането на дарения, съобщиха от Центъра "Амалипе" във Велико Търново.

15 доброволци на великотърновския Център за етнически диалог и толерантност "Амалипе" помагат на пострадалите семейства в град Килифарево и варненския квартал Аспарухово, каза координаторът Момчил Баев:
Нашите доброволци са от смесен произход, има роми, други, които се самоопределят като турци, мюсюлмани, българи, даже някои водеха членове на своите семейства, толкова бяха трогнати от бедата на хората. Навсякъде са откликнали много добре и са ги посрещнали като протегната приятелска ръка и няма значение етноса, цвета на кожата или нещо друго, когато други хора страдат и имат нужда от помощ. 
Роми, доброволци и роми, които си чистят къщите има навсдякъде. Това, което видях в социалните мрежи беше толкова грозно, толкова расистки настроено и се опитаха отделни индивиди на базата и в контекста на тази трагедия да рацзделят хората отново на българи и цигани, което не е това от което се нуждаем в момент на криза. Напротив, нуждаем се от обединение и да покажем, че хората могат да работят заедно. В момента заедно с колеги от Отворено общество в София подготвяме среща на всички организации, които се включват в някакви доброволчески дейности или събиране на помощи, за да бъде това координирано и да не става на парче. Среща, която да се случи веднага, днес, утре, предполагам във Варна, защото там са най-големи щетите в "Аспарухово" и там е най-голяма нуждата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53