Валидирана е пощенска марка по повод 135 години българо-руски дипломатически отношения

Снимка: Васко Михайлов
В Москва беше представена пощенска марка, посветена на 135-та годишнина от установяване на дипломатически отношения между България и Русия. 
По време на тържествената церемония в българското посолство в Москва, посланик Бойко Коцев изтъкна значението на  подписването през 1879 година на споразумението за установяване на дипломатически отношения, като посочи, че то е било логичен завършек на цяла поредица от приятелски събития в българо-руските многовековни връзки. Ръководителят на Федералната агенция по комуникации “Россвяз” Олег Духовницкий подчерта, че за трети път през последните две години, България и Русия издават съвместно пощенски марки, посветени на знакови събития за двете страни:

 „Ние сме готови и занапред да подкрепяме развитието и укрепването на приятелството между нашите две страни с подобни, може би не толкова големи като мащаб, но много интересни начинания. Убеден съм, че и това издание ще заеме почетно място в колекциите на филателистите не само в Русия и България”

Пощенско-филателното издание е с тираж 405 хиляди екземпляра за Русия и 22 000 за България. Марката ще бъде пусната в обръщение в понеделник, след като в София бъде валидиран и нейният български вариант. Това ще стане по време на на посещението у нас на руския външен министър Сергей Лавров. Именно на 7 юли се навършват 135 г. от установяване на дипломатически отношения между нашите две страни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53