Музиканти от пет страни на джаз фест във Велико Търново

Музиканти от България, Сърбия, Румъния, Турция и Швейцария ще участват в "Дикси джаз фест" Велико Търново. Неговото седмо издание започва тази вечер.

Фестивалът се провежда на открито на едно от емблематичните места във Велико Търново - паметника на Асеневци. Девет групи ще участват в трите концертни вечери - каза Емил Костурков, ръководител на "Роял дикси бенд" Велико Търново, които са домакини на фестивала.

В първия ден участват "Румен Халачев квартет" със специален гост Джанер Каптан - това е контрабасист от Турция. Програмата на квартета е авторска. Трио High time свирят фънк и фюжън и Kochentov Quintet от Белград - невероятни музиканти. На 11-и юли участват "Дикси бойс бенд" от София. Втори ще бъдат Sebastian Spanache Trio, които в момента са една от най-титулуваните групи за джаз, и то авангарден джаз в Румъния и SouthWick – група, позната на младите фенове на фънка. Третия ден, на 12-и юли, откриваме "Роял дикси бенд". Втори ще бъдат Swing Strings - квартет от Швейцария. Завършват Tri O Five с Прея. С нов репертоар. Авторски изцяло.

Фестът е финансиран от Община Велико Търново и Фондация "Америка за България".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия