Музикално-театрални вечери "Под звездите на Търновград” започват във Велико Търново

Снимка: Катя Чорова

Музикално-театрални вечери  "Под звездите на Търновград” започват за пръв път  на сцената на Летния театър във Велико Търново. Техен организатор е  Музикално-драматичният  театър "Константин Кисимов". Ще предложим на жителите и гостите на Велико Търново пет вечери под открито небе с най-популярните заглавия  от нашия афиш, каза директорът на театъра Христофор Йонов.

Ще започнем на 14-и с  "Графиня Марица", оперета, след това на 15-и с "Железният светилник" със специалното участие на Ивайло Захариев, на 16-и имаме "Декамерон", също театрална постановка, на 17-и една много хубава българска пиеса "Българи от старо време" и на 18-и ще закрием с един много интересен концерт, с филмова музика, с  най любими популярни филмови мелодии от най-хубавите гледани филми "Междузвездни войни",  "Кръстникът", "Извънземното", "Розовата пантера", "Списъкът на Шиндлер".

За концерта, наречен "Холивудска вечер в Търновград", пристигна британският диригент  Рони Мисън. В 21 часа ще започват театрално-музикалните вечери, като идеята е догодина те да бъдат в средновековната крепост "Царевец".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!